Organisatie

Euro-Belt

Organisatie

Euro-Belt is een internationaal bedrijf dat gespecialiseerd is in het confectioneren van hoogwaardige kunststof transportbanden. Het bedrijf opereert sinds 1997 onder leiding van Jan op den Velde en is sinds een aantal jaar uitgegroeid tot een familiebedrijf. Met ruim 30 jaar ervaring in de transportbandenwereld staan kwaliteit en technisch advies hoog in het vaandel bij Euro-Belt. In de loop der jaren heeft het bedrijf een stabiele groei en ontwikkeling doorgemaakt. Om deze groei te kunnen huisvesten is Euro-Belt in 2009 verhuisd naar een groter pand aan de Kitmanstraat te Alkmaar. Vanuit de fabriek in Alkmaar worden dagelijks tal van, op maat gemaakte, transportbanden geproduceerd voor klanten van over de hele wereld. De transportbanden zijn te produceren in elke gewenste lengte, breedte en uitvoering, toegepast op de specifieke wensen van de klant. Euro-Belt werkt uitsluitend met de beste leveranciers en volgens de laatste richtlijnen.

Het assortiment van Euro-Belt bestaat uit ca. 200 verschillende types kunststof transportbanden en door het streven naar innovatie groeit dit aantal met de dag. Standaard heeft Euro-Belt een groot aantal van deze types op 3.000 mm breedte op voorraad. Mede dankzij de eigen grote voorraad kunnen snelle levertijden gerealiseerd worden en onderscheidt Euro-Belt zich daarmee in de markt. Naast de grote voorraad staat Euro-Belt tevens garant voor een flexibele, betrouwbare en deskundige partner. Euro-Belt levert aan diverse sectoren:

 

  • Land- en tuinbouw;
  • Industrie;
  • Recycling;
  • Logistiek;
  • Voedingsindustrie (levensmiddelen);
  • Papierindustrie;
  • Luchthavens;
  • Marmer- en granietverwerking.

Op de website van Euro-Belt staan alle mogelijkheden die Euro-Belt aanbiedt vermeld. Van vlakke niet eindloze banden tot complexe geconfectioneerde banden. Tevens biedt Euro-Belt de mogelijkheid om transportbanden door een professionele en vakkundige monteur op locatie te laten monteren.

 

Zit de gewenste oplossing er niet bij? Samen met de verkoopmedewerkers kan er naar een passende oplossing gezocht worden.

Wie zijn wij

Onze oplossingen

Betrouwbaar

Mede dankzij de jarenlange ervaring in de transportbandenwereld, staat Euro-Belt garant voor betrouwbaar en deskundig advies.

 

Flexibel

Van spoedleveringen tot het deskundig laten monteren van de transportband, niets is te gek bij Euro-Belt. Ook het beoordelen en adviseren op locatie behoort tot de mogelijkheden

 

Grote voorraad

Eén van de grootste unique selling points van Euro-Belt is het beheer van een eigen grote voorraad. Momenteel heeft Euro-Belt ongeveer 200 verschillende bandtypes die continu standaard in voorraad zijn, waarvan een groot deel beschikbaar is op 3.000 mm breed.

 

Snelle levering

Dankzij de eigen grote voorraad kunnen er ten alle tijden snelle levertijden afgegeven worden. Tevens in geval van spoed kan er door de grote voorraad soms dezelfde dag nog verstuurd worden.

 

Klantgericht

De transportbanden van Euro-Belt kunnen worden geproduceerd in elke gewenste lengte, breedte en uitvoering. Dit alles wordt toegepast op de specifieke wensen van de klant.

Euro-Belt

Diensten

Naast het confectioneren van kunststof transportbanden, biedt Euro-Belt nog meer diensten aan om de klant zo optimaal mogelijk te bedienen.

Icon 1

Technisch

Advies

Dankzij de jarenlange ervaring van het team staat Euro-Belt garant voor het geven van betrouwbaar en deskundig technisch advies. Ook het beoordelen en adviseren op locatie is geen probleem. Van het adviseren van geschikte bandtypes tot het juiste bekledingsmateriaal voor de trommels, alles is mogelijk.

Icon 2

Montage

Op locatie

De monteurs van Euro-Belt lassen en monteren transportbanden op locatie. Dankzij de jarenlange ervaring en technische kennis van de monteurs worden de transportbanden op professionele wijze gemonteerd. De monteurs zijn voorzien van de nieuwste lasapparatuur, dat geschikt is voor het eindloos maken van kunststof transportbanden tot 3.000 mm breed.

Contact

Heeft u vragen?
Wij staan voor u klaar

Neem contact op